fbpx
Connect with us

Payment

Platform yang Available untuk Pembayaran Bil Unifi | Online dan Offline

Published

on

bayar-via-ewallet
Photo: Shutterstock

Disini saya kongsikan antara platform yang available untuk memudahkan anda buat bayaran bil unifi. Semoga bermanfaat untuk semua pelanggan unifi.

Bayar Secara Online

1. Unifi website www.unifi.com.my
2. myunifi via mobile app
3. JomPAY via internet banking

Autopay

1. Website Official Unifi
2. TM 100 Call Center (Press 2)

E-Wallet

1. Boost App
2. Touch N Go App

Counter

1. TM Authorized Dealer (TAD)
2. POS Malaysia
3. Agrobank
4. Ejen Bank Berdaftar BSN (EBB)
5. Epay
6. ONEPAY (M1)
7. 7-Eleven
8. 99 Speedmart

Kiosk dan ATM

1. TMpoint – Tengok di sini senarai TMpoint terdekat dengan anda
2. PayQuik
3. JomPAY via ATM – Tutorial JomPay

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Payment

Cara Mudah Bayar Bil Unifi Guna JomPay via Maybank ATM 2020

Published

on

atm-machine-maybank-jompay

Anda pengguna unifi tapi tiada online banking? Jangan susah hati. Kini anda boleh membayar bil unifi menggunakan ATM Machine sahaja. Dalam video ni, saya tunjukkan cara bayar bil unifi guna JomPAY di ATM Machine Maybank.

Guna JomPay di ATM Maybank

Untuk bahagian Biller Code tu pastikan anda masukkan code 8888. Nombor ni khas untuk Unifi. Untuk Ref-1, masukkan no akaun unifi anda. Ref-2 boleh diabaikan.

Selain ATM Machine, anda juga boleh bayar bil unifi di kaunter-kaunter terpilih. Anda boleh rujuk di posting ini. Saya ada kongsikan kesemua cara yang support pembayaran bil unifi.

Baca: Cara Pembayaran Bil Unifi

Selesai. Mudah kan? Semoga perkongsian ini memberi manfaat untuk anda semua. Bagi yang belum pasang unifi, boleh wasap saya dengan klik disini. Sekian terima kasih.

Continue Reading

Payment

Cara Bayar Bil Unifi Guna JomPAY melalui Maybank2u | Serius Mudah dan Cepat

Published

on

smile-girl-maybank-jompay-unifi
Photo: Shutterstock

Ramai pengguna yang baru pasang unifi tertanya-tanya…

“Macam mana nak bayar bil unifi ye?”

Disini saya kongsikan cara paling mudah untuk bayar bil unifi. Untuk follow step yang saya tunjukkan ni, anda kena ada online banking lah.

Kalau takde online banking, boleh rujuk posting ni untuk bayar bil unifi.

Guna JomPay

Ni feveret saya sebab paling simple dan paling mudah. Cara bayar bill unifi home fibre guna JomPAY macam ni:

Bukak mana-mana online banking. Contoh sini saya guna Maybank2u.

1. Login mcm biasa

2. Pilih Pay & Transfer

3. Bahagian Pay to pilih JomPAY

jompay-maybank2u

4. Enter Biller Code: Taip 8888 je. Jangan taip Unifi pulak. Hehehe Kod ni hanya untuk Unifi.

jompay-maybank2u

5. Ref-1: Isi no akaun anda. Biasanya selepas pendaftaran unifi berjaya, agent akan bagi no akaun unifi ni. Ref-2: Boleh di biarkan kosong.

Nombor akaun adalah sgt penting. Untuk check nombor akaun, boleh check bil. Jika tak ada bil, boleh check myunifi app. Jika tak ada myunifi app juga, boleh check SMS tiap bulan yang dapat tu.

6. Isi jumlah yang kena bayar setiap bulan di bahagian Pay Amount. Let say anda ambil pakej RM89 sebulan. Kira sekali dengan SST jadi RM94.

7. Tick di bahagian “i hereby agree to the T&C” dan klik PAY. Selesai

Senang kan bayar guna JomPay?

Biasanya agent yang anda deal masa nak daftar unifi akan advice tentang perkara ni. So sepatutnya setiap yang berdaftar mesti dah diterangkan.

Bagi yang belum daftar unifi, hubungi saya segera. Saya akan tolong check coverage unifi anda secara percuma. Perkhidmatan tentunya yang terbaik untuk anda. Klik sini untuk check. Terima kasih.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.